Zlatarna je tisto pravo za posebne priložnosti

zlatarna-1Posebnih priložnosti, ko je treba kupiti kakšna posebna darila, je v življenju vsakega kar nekaj. Za kakšne okrogle obletnice, pa zaroko, poroko, obhajila, zlato poroko in mnogo je še takšnih posebnih priložnosti, ko je enostavno treba kupiti kakšno posebno darilo. In v takem primeru je zlatarna pravo mesto, ki nas lahko reši še tako velike zagate, ko še zadnjo minuto nimamo darila, pa ga nujno potrebujemo. Danes, ko je vrednost žlahtnih kovin na dokaj nizki ravni, se vsekakor splača kupiti takšno darilo, saj nas zlatarna niti ne bo mogla olupiti prav preveč, ker pač je vezana na tržno vrednost žlahtne kovine v vsaj nekem odstotku.

Kaj nam zlatarna vse ponuja?

Ponudba zlatarn je praviloma zelo pestra, tako da ste lahko tudi prepričani, da boste dobili nekaj zase. Tudi če za darilo niste pripravljeni odšteti več kot 30 ali pa 40 €, boste lahko kaj dobili, edino kar je, ne boste mogli izbirati belega zlata in skoraj gotovo tudi ne rumenega zlata. Bolj boste lahko računali na srebro, ampak pravzaprav je danes srebro že skoraj bolj privlačno in zanimivo kot je rumeno zlato. Sicer sta belo zlato in srebro dokaj podobna, pa vendar boste morali srebro bolj pogosto čistiti, da ne bo postalo črno ali pa zeleno, je pa razlika med tema dvema kovinama v ceni res ogromna. Sicer pa vsaka zlatarna ponuja praviloma prstane, zapestnice, uhane in ogrlice ter obeski, ali se dobijo uhani za piercing pa je že bolj vprašljivo in jih boste dobili v bolje založenih zlatarnah.

Katera je dobra zlatarna?

Dobrih zlatarn je veliko. Ni rečeno, da je najbolj znana zlatarna vsem tudi najboljša. Pravzaprav ne boste našli zlatarne, ki bi ponarejala številke, ki označujejo čistost kovine, tako da ste lahko prepričani, da nikjer ne boste kupili mačka v žaklju. Je pa razlika v ponudbi. Ni vsaka zlatarna tako založena kot je zlatarna Muršič, pri kateri si lahko vse izdelke ogledate že na spletu, za boljšo vizualno predstavo pa se lahko oglasite tudi v poslovalnici zlatarne Muršič v Ljubljani.

This entry was posted in Razno and tagged . Bookmark the permalink.