Živila brez glutena lajšajo simptome alergije na gluten

Gluten sam po sebi ni nujen del zdrave prehrane, zato ni nič nenavadnega, da se je v zadnjem času med ljudmi razširilo prepričanje, da je gluten škodljiv. Vendar pa lahko to trditev delno zavržemo. Gluten je za večino ljudi popolnoma neškodljiv, so pa med nami posamezniki s celiakijo ali alergijo na gluten, ki jim uživanje hrane z glutenom običajno škodi. Tem ljudem so živila brez glutena nujna za lajšanje simptomov in izboljšanje počutja.

Ker je gluten rastlinska beljakovina, ki jo najdemo v pšenici, rži, ječmenu in nekaj malega v ovsu, je na tem mestu potrebno vsa zgoraj omenjena žita in seveda žitne izdelke nadomestiti z drugimi, kot so na primer koruza, ajda ali soja. Prav tako pa lahko uporabljate fižolovo moko, grahovo moko, ajdovo in proseno kašo ter koruzne ali prosene kosmiče.

schaer-3

Pestra spletna ponudba vam olajša nakup

Če se malo bolje poglobite v brezglutensko dieto, boste ugotovili, da lahko nemoteno uživate številna živila brez glutena. Nobene potrebe ni, da bi se odrekli mesu, mleku in mlečnim izdelkom, sadju in zelenjavi, doma pripravljenim juham in različnim oljem.

Ker je v zadnjem času zaznati vse več tovrstnih alergij na gluten in je zato tudi vse več povpraševanja po brezglutenski hrani, se je temu primerno prilagodila tudi ponudba. Živila brez glutena so tako na voljo na številnih spletnih policah, kjer lahko dobite že marsikaj. Poiščete lahko brezglutenski kruh, testenine, piškote, lahko pa se njihove priprave lotite tudi sami s pomočjo na primer brezglutenskega pecilnega praška.

Če tudi sami potrebujete živila brez glutena, si poglejte bogato ponudbo priznanega proizvajalca na tej povezavi.

This entry was posted in Lepota in zdravje and tagged , . Bookmark the permalink.