Zavarovanje v tujini za mirnejša potovanja

Potovanja so zelo priljubljena, v zadnjih desetletjih so se odprle številne meje in države in ljudi, ki si lahko privoščijo večja in daljša potovanja, je čedalje več. Število turistov se na splošno povečuje, saj smo ljudje radovedna bitja, ki želimo raziskovati in si ogledati stvari, ki nas zanimajo. Hkrati pa potovanja predstavljajo tudi določeno tveganje, saj zapustimo znano okolje in gremo v novo, kjer so pogoji in pravila morda drugačni in kaj hitro lahko pride do neprijetnih pripetljajev. Zato je pametno pomisliti tudi na zavarovanje v tujini, ki lahko ublaži določene posledice nesreč ali nezgod, ki se nam lahko pripetijo ob raziskovanju skritih kotičkov sveta.

V katerih primerih se naj odločimo za zavarovanje v tujini?

Če se smatrate, da ste »klasična« slovenska duša, ki živi tipično družinsko življenje z zimskim smučanjem v Kranjski Gori in poletnim oddihom na hrvaški obali, bo najverjetneje dovolj že kartica za zavarovanje v tujini, ki jo izdaja naša državna ustanova in bo krila osnovne storitve, ki so potrebne v nujnih primerih. Treba pa je vedeti, da se v primeru nezgode stroški lahko začnejo nabirati zelo hitro, za take primere pa je dosti primernejše zavarovanje v tujini, ki neposredno vključuje tudi druge stroške, ki lahko obsegajo nepredvidene nočitve, prevoze itd.

Kako se odločiti za zavarovanje v tujini, ki mi bo ustrezalo?

Različni ponudniki bodo krili različne storitve, zato je potrebno dobro preučiti, kaj določeno zavarovanje v tujini ponuja in česar ne ponuja. Če ste bolj avanturistični, se boste morda želeli bolj osredotočiti na kriterije glede kritja poškodb. Če pa ste bolj umirjeni in potujete z agencijo v relativno zaščiteno letovišče, se boste najverjetneje osredotočili na druga kritja. Vsako zavarovanje v tujini je namreč drugačno in, čeprav na koncu najverjetneje vsi upamo, da nam ga ne bo treba koristiti, mora vseeno čim bolje ustrezati našim potrebam in željam, da bodo počitnice brezskrbnejše, morebitno okrevanje po nezgodi pa prijetnejše.

This entry was posted in Lepota in zdravje, Potovanja and tagged , , , . Bookmark the permalink.