Zakaj je vinil s pluto odlična izbira

Vinil zagotovo sodi med najbolj priljubljeno vrsto talnih oblog pri nas pa tudi drugje po svetu. Še posebej priljubljen in učinkovit je na primer vinil s pluto.

Na splošno pa velja, da je vinil trpežen, preprost za polaganje, odporen na umazanijo, primeren za talno gretje, topel, cenovno dostopen. Na trgu ga lahko najdete v številnih različicah. Na voljo vam je namreč velik izbor barv, tekstur ter vzorcev.

Različne vrste vinilnih talnih oblog

Omenili smo že vinil s pluto. Obstajajo pa še druge vrste vinilnih oblog. To so na primer vinil v upogljivih ploščah ali pa vinil na kompozitnih ploščah.

Vinil s pluto na laminatnih ploščah je torej ena od najpogostejših izbir zahtevnih kupcev. Vinil je v tem primeru lahko pritrjen na laminatne plošče. Pod njih pa je plast plute, ta je nameščena tudi pod plast laminatne plošče. Takšno vrsto vinila lahko polagate tudi na že obstoječe talne obloge, ker so laminatne plošče izjemno trdne.

Ključna prednost vinila s pluto

Zakaj je torej vinil s pluto tako zelo priljubljen? Ključna prednost vinila s pluto je zagotovo ta, da je vinil ravno zaradi plute še toplejši. Sicer pa je samo polaganje hitro in preprosto. Polaga se namreč na klik.

Vinil je odlična izbira za dom z majhnimi otroki

Ne glede na to, ali boste izbrali vinil s pluto ali katero koli drugo obliko vinila, pa je na splošno značilno, da gre ta vrsto talne obloge, ki je izjemno dobrodošla za domove z majhnimi otroki, hišnimi ljubljenčki oziroma za vse prostore, kjer se na primer sezuvate.

Na spletni strani Zatoizberi, lahko preverite pestro ponudbo vinilnih talnih oblog.

This entry was posted in Dom in gradnja and tagged , . Bookmark the permalink.