Vrt letos brez pridelka

vrtŽe tako nisem neka navdušenka nad rožami in vrtom. Pa ne zato, ker ne bi imela rada zelenjave, pač pa zato, ker na zalivanje in pletje vrta preprosto pozabim. Pač niso vsi za vse… Kakorkoli, z veseljem sem posadila papriko, paradižnik, čebulo, solato… in nekako mi je še šlo, vse dokler mi toča ni uničila prav vsega. Paradižnik je zgnil, solato je požrl voluhar, čebula je mala kot prepeličja jajca… naj gre vse k vragu. In potem naj imam voljo do vrta. Ampak, po daljšem premisleku sem ugotovila, da se ne bom pustila. Naslednje leto bom si omislila mrežo in še več stvari.

Zdaj moram samo razmisliti, kaj vse si želim pridelati. Vsekakor je nujna rdeča paprika. Tudi rumena mora biti, za kakšne “filane” paprike. Majhne zelene podolgovate bučke so preprostp mus. Čebula je valda nepogrešljiva… Ok, pol pa je tu še solata in korenje, pa pateršilj. Fajn je že imet kakšen paradižnik, če bi bog dal bi imela še jagode, kak por in nekaj rož. Ja, madona, po vsem kar sem naštela rabim precej velik vrt. Skoraj bi pozabila na rdečo peso, kje pa so tu še maline in ribez. Hmmm…. Glede na moje želje bomo morali vrt definitivno povečati.

Ne vem zakaj si želim nekaj pridelati. Zdi se mi kot čudež, ki se odvija pred očmi, ko iz dneva v dan raste, podobno kot otročiček še v maminem trebuhu in kasneje, ko se rodi. Po eni strani je potrebno tako malo, spet po drugi strani pa terja vsak čudež potrpljenje in vztrajnost. Za dober čarovniški trik je pač potreben dober čarovnik.

This entry was posted in Okolje and tagged . Bookmark the permalink.