Vgradna in stenska svetila

Vgradna-in-stenska-svetilaŽivljenje v temi bi bilo res čudno. Ravno tako si danes ne moremo predstavljati, da bi uporabljali sveče. Zato so svetila pomemben element našega življenja. Seveda je pomembno, da z energijo varčujemo in svetila uporabljamo le takrat, ko je to nujno potrebno. Poleg funkcije osvetlitve prostora, pa imajo svetila tudi estetsko funkcijo. Svetila na trgu so namreč zelo različnih oblik in velikosti ter tudi barv, razlikujejo pa se tudi v drugih detajlih.

Svetila lahko razvrstimo v neke kategorije glede na prostor, kjer jih želimo imeti, na uporabo, na način montaža, glede na žarnice in seveda tudi glede na proizvajalce različnih svetil. Med vsemi različnimi svetili poznamo tudi vgradna svetila in pa stenska svetila.

Če torej gledamo delitev svetil na montažo, se lahko odločimo za vgradna svetila. Ta svetila so, kot vam lahko že ime pove, zelo fiksna. Pomembna je seveda tudi kvaliteta vgradnih svetil, lahko pa jih namontiramo tako v notranjih prostorih kot tudi zunaj, okoli hiše. Vgradna svetila so primerna predvsem za tiste, katerim niso všeč svetila, ki visijo s stropa ali pa so nekje postavljena, saj vgradna svetila ne zavzemajo prostora oziroma zelo malo prostora.

Glede na uporabo pa ločimo tudi stenska svetila. Ta svetila so seveda primernejša za notranje prostore. Stenska svetila ponavadi razsvetljujejo cel prostor oziroma velik del prostora. Tako kot vse druge vrste svetil, pa imajo lahko tudi stenska svetila različen tip žarnice, kot je naprimer halogenska, varčna, led, fluorescentna, klasična in podobno.

V primeru, da se torej odločate, kakšno svetilo bi želeli v ali izven vašega stanovanja, si lahko pogledate ustrezno spletno stran, kot je naprimer spletna stran podjetja Arcadia Lightwear. Tam boste našli vse kategorije različnih svetil, si tudi ogledali slike vseh svetil in v primeru dodatnih vprašanj lahko kontaktirali podjetje, ki vam bo z veseljem priskočilo na pomoč. Osvetlite svoj prostor s kvalitetnimi stenskimi svetili.

This entry was posted in Dom in gradnja and tagged , . Bookmark the permalink.