Ultrazvok vam lahko reši življenje

ultrazvok-1Si lahko mislite, da vam lahko ena, povsem enostavna preiskava, s katero telo ne prejme čisto nobenega sevanja, reši življenje? To je ultrazvok, ki mu ljudje pripisujejo na splošno čisto premajhno vrednost. Preveč pogostokrat se namreč zgodi, da želi zdravnik pacienta poslati na ultrazvok, pa ta izrazi željo po »boljši« preiskavi, ker v ultrazvočno preiskavo ne verjame. Ampak verjemite, tudi če ultrazvok ni agresivna preiskava in da se vse spremembe pregleda na tako enostaven način, bo zdravnik videl, kaj se dogaja z vami. Kljub temu, da ultrazvok ni draga preiskava, pa zdravniki kar precej radi varčujejo na njej, čeprav bi bilo super, da človeka, ki ima take ali drugačne težave, zdravnik redno na nekaj let pošlje na ultrazvok.

Ultrazvok vas lahko reši tudi bolečin

Če vas že nekaj časa mučijo bolečine in ste drugačnega mnenja kot je vaš zdravnik, ki vam ves čas pripisuje samo protibolečinske tablete, pri čemer pa točne preiskave še niso bile opravljene, potem se le odločite za ultrazvok kar v lastni režiji. Tako boste zagotovo tudi vi sami veliko bolj pomirjeni, točno boste vedeli, kaj se dogaja z vami, saj če si boste ultrazvok plačali sami, se bo tudi zdravnik, ki bo preiskavo opravljal, veliko bolj potrudil. Če bo našel tisto, kar ste sami predvidevali, lahko seveda izvide odnesete tudi svojemu osebnemu zdravniku, ki vas bo napotil na nadaljnje preiskave oz. napisal napotnico ali pa recept, pa četudi je bil prej proti temu pregledu. Lahko boste težavo zaradi samoplačniškega ultrazvoka tudi rešili, lahko pa boste samo potrdili zdravnikovo domnevanje, ampak večina ljudi je takšnih, da potrebuje tudi potrditev specialista.

Za ultrazvok ne boste veliko plačali

Res je, da so cene za ultrazvok dokaj nizke in da si jih lahko privošči večina ljudi, so pa vsekakor različne. Kakšen ultrazvočni pregled je zelo drag, spet drugi malo manj, kakšen pa je tako ugoden, da res nima smisla čakati leto ali pa še več na čakalno vrsto, zato takoj, ko dobite napotnico, preglejte tako čakalne dobe kot tudi ceno za samoplačniški pregled.

This entry was posted in Lepota in zdravje and tagged . Bookmark the permalink.