Toplotne črpalke za ogrevanje stanovanja in vode

Toplotne crpalke za ogrevanje stanovanja in vodeVerjetno ste že slišali za toplotno črpalko. Če pa še niste, vam bomo sedaj na kratko predstavili, čemu služi toplotna črpalka. Toplotna črpalka je termodinamična naprava, ki lahko poskrbi za ogrevanje stanovanja in vode. Gre za napravo, ki črpa toplotno energijo iz okolice, torej iz zraka, zemlje, vode in nato to toplotno energijo s pomočjo kompresorja tudi poviša na višji temperaturni nivo. Vse to pa pripelje do ogrevanja stanovanja in vode. Za toplotno črpalko lahko brez slabe vesti rečemo, da vam lahko zniža vaš račun za ogrevanje tudi nekje do 70%, kar pa res ni malo. Poleg tega pa toplotne črpalke v okolju tudi zmanjšajo emisije ogljikovega dioksida, prav tako za nekje 70%.

Sama vgradnja toplotne črpalke za ogrevanje stanovanja in vode pa je enostavna, torej ne zahteva večjih gradbenih posegov ali del, sploh v kolikor gre za črpalko, ki črpa energijo zrak-voda. V primeru energije iz zemlje je seveda potrebno več dela. Skratka, toplotna črpalka vam nudi odlično varčno tehnologijo ogrevanja, ki ne bo koristila le vam, ampak tudi okolju. In kje lahko si lahko tudi vi zagotovite svojo toplotno črpalko?

Podjetje Tersus je tisto, ki vam nudi projektiranje, vgradnjo, vzdrževanje in servis toplotnih črpalk na področju cele Slovenije. V kolikor vas zanimajo toplotne črpalke za sanitarno vodo in ogrevanje stanovanja, torej obiščite spletno stran podjetja Tersus in kontaktirajte strokovnjake, ki vam bodo pomagali pri izbiri najboljše toplotne črpalke za vas. Poskrbite za ekološko, udobno in kvalitetno ogrevanje tudi vi! Naj vas zima ne prehiti!

This entry was posted in Dom in gradnja and tagged . Bookmark the permalink.