Tečaji eksotičnih tujih jezikov

tecaji tujih jezikov 1Včasih je veljalo, da se pri nas izplača znati govoriti angleško in nemško, vse drugo pa je že »nadstandard«, saj povprečen Slovenec nima kaj početi s španščino in podobno. A leta se vrtijo, globalno zaposlovanje in poslovno sodelovanje je vse pogostejše, in niti eksotični jeziki ne veljajo več za eksotične – skladno s tem pa tudi tečaji tujih jezikov dobivajo nove razsežnosti.

Dovolj je, da pogledamo zaposlitvene oglase, ali podružnice, ki jih imajo naša podjetja v tujini. Populaciji, stari 40 let in več, se verjetno ne zdi nič posebnega, če je ob zaposlitvenih pogojih navedena zahteva po znanju srbskega jezika, mlajšim pa ta dejansko ni domač, zato so tudi tisti tečaji tujih jezikov, ki ponujajo nekaterim samoumevna znanja, čedalje bolj obiskani.

Jezikovni tečaji »posebnih« jezikov

In kaj morajo tečaji tujih jezikov še nuditi, če želijo jezikovne šole slediti trendom in povpraševanjem? Vse bolj potrebne so ruščina, madžarščina, češčina, portugalščina. Tu in tam se najde kakšna zahteva tudi po znanju nizozemskega jezika, vedno pa so zaposlitvena niša tudi jeziki, ki jih pri nas govori izjemno majhno število ljudi, na primer islandščina.

Tečaji tujih jezikov za tako »posebne« jezike so sicer redkost, vendar se jih z nekaj truda najde. In priložnosti, ki jih odpirajo, so vse bolj pogoste. Če opazite, da se jezikovna šola v vaši bližini ponaša s tečaji tujih jezikov, ki se vam zdijo nenavadni, se torej nikar ne nasmihajte – raje razmislite o tem, kaj bi vam znanje takšnega jezika lahko nudilo oziroma kakšne poslovne zaposlitvene ali priložnosti bi lahko zaradi njega našli.

Da pa bi svoje znanje bilokaterega jezika samo še dodatno obogatili in nadgradili svoj besedni zaklad, je vredno razmisliti o jezikovnem tečaju v tujini. Lahko si ga sicer organizirate sami, lahko pa se ga udeležite v sklopu ene izmed agencij, ki organizira jezikovna potovanja. Ena izmed njih je zagotovo tudi agencija Lta d.o.o. Nudijo vam jezikovne tečaje za otroke, jezikovne tečaje za odrasle, poslovneže in tudi za starejše ljudi. Na nekaterih šolah pri določenih tečajih pričakujejo že vsaj določeno mero predznanja jezika, medtem ko so tudi takšni tečaji, ki se jih lahko udeležijo prav vsi – ne glede na starost in predznanje. Najbolje je, da jih kar sami kontaktirate in se pozanimate o vseh podrobnostih kar sami.

This entry was posted in Jezikovni tečaji and tagged , , . Bookmark the permalink.