Tečaj nemščine za začetnike

tecaj nemscine10Na tečaj nemščine sem se vpisala že dvakrat, pa se ni nikoli obneslo. Moj prvi tečaj nemščine je bil pred približno desetimi leti, ko sem se jezika želela naučiti »v lastno veselje«, vendar se je hitro izkazalo, da zanj nimam dovolj »posluha« oziroma enostavno ne dojamem njegovih pravil. Drugič pa sem se na tečaj nemščine vpisala pred tremi leti, na priporočilo delodajalca. Tudi takrat sem že po mesecu ali dveh obupala, kajti nemščina mi enostavno ni šla.

Sedaj ponovno razmišljam o vpisu. Zaposlena sem namreč v komerciali in precej pogosto sodelujemo s partnerji iz Nemčije, zato bi mi prišlo znanje še kako prav – pa čeprav nemški poslovni partnerji sicer dobro govorijo angleški jezik. Poklicala sem kar nekaj jezikovnih šol, ki ponujajo tečaj nemščine, in jim razložila svojo situacijo – da sem začetnica, ki se je že dvakrat pričela učiti, a je hitro odnehala, saj se mi zdi nemščina težka.

Individualni tečaj nemščine

Po nekaj pogovorih sem se odločila, da izberem individualni tečaj nemščine, ki me bo resda stal nekoliko več, vendar je to edino zagotovilo, da se mi bo učiteljica jezika lahko popolnoma prilagodila in mi pomagala pri težavah. In najboljše je to, da me ni strah izgube denarja – dogovorili sva se namreč za pisno garancijo, saj mi je pripravljena vrniti denar, v kolikor mi ne uspe. No, vsekakor se bom potrudila, saj je znanje jezika eden največjih zakladov. Upam, da po zadostnem usvojenem znanju nemščine odidem še za kak teden ali dva v eno izmed mnogih prelepih nemško govorečih mest in tam izpilim svojo izgovorjavo. Sem že kontaktirala agencijo LTA, ki organizira jezikovna potovanja po vsem svetu. Sama sem za svoje potrebe izbrala kar Frankfurt v Nemčiji. Po priporočilih imajo ravno pravšnji program zame – tečaj nemščine za poslovneže. Najbolj pa mi odgovarja, da ne rabim sama skrbeti za nastanitev, povrhu vsega pa dobim v sklopu tečaja točno to, kar potrebujem – potrdilo o udeležbi, ki mi bo v službi prišlo še kako prav.

This entry was posted in Jezikovni tečaji and tagged , , . Bookmark the permalink.