Sveži sokovi za zdravo življenje

V zadnjem času je vedno več govora o zdravem načinu življenju in eden izmed korakov, da to dosežemo je tudi zdravo prehranjevanje. Tudi Svetovna zdravstvena organizacija pravi, da mora biti hrana raznolika in sveža.

Ob hitrem tempu življenju pa je redna vadba in vsakodnevna primerna prehrana lahko kar težka naloga. Kaj nam torej lahko olajša nalogo? Sokovniki, s katerimi lahko pripravimo sveže sokove za zdravo življenje, ki vsebujejo vitamine in hranilne snovi, ki jih potrebujemo vsak dan.

image001  Sokovnik Philips

Sadje in zelenjava imata zagotovo prav posebno moč, saj sta odličen vir vitaminov, mineralov in prehrambenih vlaknin. S sokovnikom lahko pripravimo sokove, s katerimi bomo v naše telo vnesli najmanjšo priporočeno količino – 400 g sadja in zelenjave. Priprava soka nam omogoča, da imamo popoln nadzor nad vsemi sestavinami v vsakem kozarcu, sok pripravljen doma pa ni le zdrav, ampak tudi svež.

Phillipsovi strokovnjaki so v ta namen ustvarili različne vrste sokovnikov, ki bodo zadovoljili še tako zahtevnega uporabnika. Pri doma pripravljenih sokovih iz svežega sadja in zelenjave, veste, da boste zaužili vse njihvove naravne hranilne snovi. Vsi Phillipsovi sokovniki so enostavni za čiščenje – očistimo jih v manj kot minuti. Kateri sokovnik izbrati, pa je odvisno od vrste sokov, ki jih želimo pripravljati.

image003Sokovnik

Centrifugalni sokovnik je primeren za osvežujoče zdrave sokove. Z njim bomo pripravili osvežujoč in zdrav sok z do 50 odstotki več vlaknin. Ima zmogljiv motor s 1200 W, ki je kos najtršemu sadju in zelenjavi, z njim pa lahko iztisnemo do 3 litre soka. Gostejši in bolj teksturirani sokovi vsebujejo še več zdravih vlaknin. Sokovnik ima prav posebno tehnologijo FiberBoost, s katero lahko vsi člani družine uživajo v takšnih sokovih, ki jih imajo najraje. Z enostavnim obračanjem gumba pa lahko kadarkoli spremenimo količino vlaken, ki jo iztisnemo v kozarec.

Sokovnik z vijačnim nastavkom omogoča, da iztisnemo do 90% soka iz sadja, iztisnemo pa ga lahko direktno v kozarec. Ima tudi funkcijo, s katero sok iztisnemo do zadnje kapljice. Ta sokovnik je primeren tako za sadje, trdo zelenjavo, listnato zelenjavo, oreške in semena.

Ne glede na to, za katerega se odločimo, oba nam omogočata zdrave sokove, s katerimi bomo dan začeli na bolj zdrav način in ne bomo več pozabili na dnevni vnos sadja in zelenjave, s katerim bomo izboljšali svoje počutje.

image005Svež sok

 

This entry was posted in Dom in gradnja, Lepota in zdravje. Bookmark the permalink.