Spremembe delovnopravne zakonodaje

Delovno pravna zakonodaja se v Sloveniji spreminja izredno pogosto. Delodajalci skoraj da točno sploh ne vedo, kako ji slediti, če želijo, da so vsi dokumenti ustrezno pripravljeni, da so izpolnjeni vsi zakoni ter da je delodajalec lahko prepričan, da tudi če pride inšpektor na kontrolo vse dokumentacije, da bo vedno vse v skladu z zakoni.

zakonodajaKer pa se razmere na trgu dela tudi vedno bolj zaostrujejo in delodajalci od zaposlenih pač morajo pričakovati in iztržiti več kot so nekdaj, da lahko pokrijejo stroške in vsaj nekaj malega zaslužijo, pa gredo nekateri zaposleni žal tudi sami tako daleč, da skoraj opravljajo delo inšpektorja in preverjajo ali ima delodajalec za njih urejeno vso dokumentacijo. Zato se delodajalec mora »pobrigati« iz tega vidika iz dveh smeri, torej je najbolje, da kar najame koga, ki bo sledil vsem zakonom, ali pa jih redno pregleduje sam. Tako se je leta 2011 spremenilo tudi to, da mora imeti vsak delodajalec urejeno to, da je izjava o varnosti z oceno tveganja ves čas priskrbljena za vsako delovno mesto. Zakaj smo tokrat izpostavili ravno to, da mora biti urejena izjava o varnosti z oceno tveganja?

Preprosto zato, ker je ravno izjava o varnosti z oceno tveganja svet podjetništva kar precej razjezila, saj so vsi mislili, da je pač izjava o varnosti z oceno tveganja samo dodaten strošek in mora biti urejena poleg ostalega, torej izjava o varnosti z oceno tveganja, varnost pri delu, varstvo pri delu, požarna varnost, požarni red, vsi možni izpiti za delovno opremo, gasilni aparati, opozorilne table in še ogromno stvari se bi zagotovo dalo našteti. Ampak zakon je navedel, da gre pri tej izjavi za to, da se s tem varnost pri delu še dodatno poveča, saj ustrezne pooblaščene osebe še same pogledajo, kako delovni proces poteka in se ne prenaša vse odgovornosti samo za zaposlene, da morajo narediti to in ono, ampak se natančno preveri še delovni proces, med katerim pa se natančno pogleda še, kje tičijo vsem vidne nevarnosti, prav tako pa tudi skrite nevarnosti, ki jih ni možno takoj videti, vendar pa te nevarnosti ustrezno usposobljena oseba lahko opazi. Čeprav se delodajalci kot po tekočem traku pritožujejo čez varnost pri delu, pa se obenem ne zavedajo, da si s tem lahko privarčujejo marsikatero tožbo, ker bi se lahko zaposleni poškodoval, nato pa bi podjetnika tožil, ker ga je spravil v nevarnost.

Torej bi morali varnost pri delu bolj kot ne smatrati za zavarovanje podjetnika pred morebitnimi tožbami, ki bi jih lahko kakšne delovne nesreče izzvale in to povsem upravičeno. Pri tem pa pazite na to, da je varnost pri delu treba periodično obnavljati in ni dovolj le, da se jo enkrat naredi. Še največkrat pa podjetniki prav na hitro in zagotovo povsem po nesreči pozabijo, da če se podjetje razširi in se odpre dodatno novo delovno mesto z novim delovnim procesom, je varnost pri delu za to delovno mesto nujno treba urediti in to še preden človek začne s svojim delom. Več informacij je na voljo na: http://www.projekt-varnost.si/.

This entry was posted in Dom in gradnja. Bookmark the permalink.