Spletne strani za tuje trge

izdelava-spletnih-straniPodjetja se vse bolj usmerjajo na tuje trge in posledično celotno poslovanje selijo na splet. Nekaj let nazaj skoraj nihče pri izdelavi spletne strani ni razmišljal o večjezičnosti. Danes je to nuja in skoraj ni podjetja, ki ne bi razmišljalo o večjezični spletni strani ali pa o spletni strani posebej za tuje trge. Članek je namenjem vsem, ki razmišljate o izdelavi nove spletne strani in svoj posel usmerjate na tuje trge.

Večjezična spletna stran je nujna

Podjetja, ki se ukvarjajo z izdelavo spletnih strani imajo vse več strank, ki želijo svoje stare spletne strani spremenit v večjezične portale. Takšen poseg vas lahko v določenih primerih drago stane, še posbej če je vaša spletna stran zelo stara in na začetku ni bila mišljena kot večjezična. Pri novih spletnih straneh pa je o večjezičnosti potrebno razmišljat že takoj na začetku. Vedno načrtujte spletno stran kjer boste imeli neomejeno možost dodajaja jezikov. Lahko, da je trenutno vaša edina izvozna država Hrvaška, že prihodnjo leto pa se boste morda obračali proti Avstriji in Italiji kar pa bo za vas pomenilo dva nova jezika na spletni strani. Večjezičnost spletnih strani je danes nujna in naj vam bo vodilo pri načrtovanju nove spletne strani.

Večjezična stran ali nacionalne dome

spletne straniNajvečkrat se pojavlja vprašanje ali je bolje postaviti eno večjezično stran ali pa zakupiti domene držav na katere se usmerjamo. Tukaj se moramo vprašati kaj želi doseči. V kolikor želimo obiskovalcem ponuditi možnost preklopa med jeziki potem lahko naredimo eno večjezično spletno stran. Če pa je naš cilj optimizacija za spletne iskalnike tujih držav potem pa je odgovor vsekakor nacionalna domene. Veliko lažje bomo visoko rangirali na hrvaškem googlu z domeno, ki bo imela končnico hr kot z naši, ki ima končnico si. Razvijalci vam bodo znali povedati, da ni potrebno, da za vsako tujo domeno, ki jo boste zakupili narediti posebej spletno stran. Lahko se razvije en spletna stran na kateri delujejo različne domene in različni jeziki.

Na koncu povzamimo še enkrat vse kar smo napisali. Ni pomembno, da imamo več spletnih strani, dobrodošlo pa je, da imamo zakupljene nacionalne domene. Izdelava spletnih strani za tuje trge zahteva večjezičnost in v kolikor o večjezičnosti do zdaj še niste razmišljali je dobro, da to storite zdaj.

 

This entry was posted in Tehnika. Bookmark the permalink.