Spirulina je vrsta super živila, ki vsebuje vse kar potrebujete za zdravo življenje

spirulinaVse bolj pogosto slišimo kako pomembna so super živila za naše zdravje in počutje. Ker je rubrika tovrstnih živil kar precejšnja, se bomo tokrat osredotočili na živilo spirulina.

Življenje je postalo zelo hitro. Dnevne obveznosti od nas terjajo, da vse pogosteje posežemo po manj kakovostni in posledično škodljivi hrani. Ker na dolgi rok tovrstno ravnanje lahko resno ogroža naše zdravje, je ključno, da se čim prej posvetimo zdravemu načinu življenja. To lahko dosežemo s telesno aktivnostjo in uravnoteženo prehrano. Zato izgovori kot so pomanjkanje časa za zdrav obrok in podobno, ne smejo biti vaša stalnica. Najboljši načini kako si zagotoviti uravnotežen obrok, je vključevanje super živil v naš dnevni meni. Super živila so sicer široka paleta, zato jih na hitro naštejmo nekaj. Razne vrste oreščkov, sadja, zelenjave, kakav, kokosa, pšenice, ječmena. Vse pogosteje pa nastopajo tudi alge kot so spirulina.

Odlika spiruline je predvsem njena vsebnost beljakovin. Tovrstna alga namreč vsebuje kar 60 % beljakovin in bi jo zato morali vse pogosteje vključevati v svoj vsakdanjik. Poleg visoke vsebnosti beljakovin, se lahko pohvali tudi z vitaminom B12. Vsi ti minerali in vitamini pa so naravno pridobljeni, zato jih naše telo lahko optimalno izkoristi. Algo spirulina so poznali že stari Azteki. V moderni čas pa so jo vpeljali ljudje pri NASI. Mišljena je bila kot živilo v vesolju. Danes velja za zelo zdravo prehransko dopolnilo. Lahko jo zaužijete v obliki kapsul, tablet, praška in kot dodatek v že pripravljeni hrani. Je pa pomembno omeniti, da ne nadomesti uravnotežene in raznovrstne prehrane.

This entry was posted in Lepota in zdravje and tagged . Bookmark the permalink.