Soda bikarbona je znana dolgo, le uporabite jo

soda-bikarbona-1Naval neke nove hrane in zdravih hranil je v zadnjih letih izrazit. Za čisto vse izdelke pravijo, da so zdravi, da pomagajo pri tem in onem in predvsem da pomagajo zdraviti ali pa preprečevati bolezni, ki so v modernem času ubijalec številka ena.

Glede na vse te stvari ni nič čudnega, da človek danes pravi, da je to le nekaj modernega, kar naj bi bilo zdravilno, v resnici pa nič ne pomaga. No, soda bikarbona bi tudi lahko sodila v to kategorijo, pa vendar je ne moremo šteti sem. Zakaj? Enostavno zato, ker jo uporabljajo ljudje tudi pri nas že zelo dolgo časa, pa vendar kljub temu ne prav pogosto v uporabi.

Soda bikarbona je pri babicah znana že dolgo

Naše babice so jo uporabljale, danes pa jo kar nekako pozabljamo. Včasih se je soda bikarbona uporabljala večinoma pri čiščenju in za blaženje želodčnih težav, danes pa človek raje posega po čistilih in pa tabletih. Pa je to prav? Seveda da ne, saj bi lahko želodčne težave rešili na naraven način, soda bikarbona se v tem primeru uporablja kot napitek, ki mu lahko primešate še limono, v kolikor jo vaš želodec prenaša, kar pa se tiče zdravil, pa je zagotovo čisto vsem jasno, da so strupena, da jih vdihavamo, ampak vseeno uporabljamo. Je tu kje kakšna pametna razlaga?

Soda bikarbona pa seveda ni uporabna samo za čiščenje in pa v primeru želodčnih težav, uporablja se jo lahko tudi za težave s kožo in pa v prehrani. Praktično skoraj da ni mesta, ko vam soda bikarbona ne bo prišla prav, zato je res priporočljivo, da bi bila soda bikarbona v čisto vsakem gospodinjstvu in da bi jo raje uporabljali kot pa tisto, kar kupite v trgovini. Kljub temu, da se lahko soda bikarbona kupi že praktično povsod, jo lahko dodate v košarico skupaj z drugimi izdelki, ki jih boste kupili pri vedno bolj znanem spletnem trgovcu: https://www.malinca.si/soda-bikarbona-100g.html.

This entry was posted in Dom in gradnja and tagged . Bookmark the permalink.