Prvi tečaj angleščine

Sama sem se začela angleščino učiti v petem razredu, pred tem pa sem eno leto obiskovala tečaj angleščine. Priznati moram, da se na njem nisem kaj prida naučila – kljub temu, da je bil tečaj za tiste čase kar drag, namreč ni bil niti kakovosten niti prilagojen otrokom. Večinoma smo se namreč na pamet učili neka besedila, ki nas niso zanimala, saj smo uporabljali učbenik, namenjen odraslim. Če bi mi takšen tečaj angleščine ponudili danes, za moje otroke, bi se pošteno zgrozila. Na srečo se je od mojega otroštva število jezikovnih šol izjemno povečalo in večina jih ima tudi specializirane tečaje za otroke. Svojo hči sem tako na njen prvi tečaj angleščine vpisala pri štirih letih in pol – in se prepričala, da je lahko učenje tujega jezika pri teh letih tako zabavno kot uspešno.

Njen prvi tečaj angleščine je potekal v prostorih vrtca, torej v prostorih, ki so otrokom domači. Poučevala ga je učiteljica z neverjetnim občutkom za otroke, ki je znala najmlajše izjemno motivirati. Tečaj angleščine je potekal dvakrat tedensko, vsakič po eno šolsko uro, in vsi otroci so vsakič komaj čakali, da se je začel. Kako tudi ne, ko pa sploh vedeli niso, da se učijo – zanje je bil tečaj ena sama igra. Dobili so učbenik in delovni zvezek, v katerega so risali, barvali in lepili (pisati pri teh letih otroci pač še ne znajo), igrali so se igrice, peli pesmice in mimogrede osvojili še kakšno izštevanko. Tudi teme so bile otrokom popolnoma prilagojene, saj so bili »prijatelji« v učbeniku princeske, vitezi in zmaji, s pomočjo katerih so se učili štetja, barv, pozdravov, praznikov, poimenovanja družinskih članov in tako dalje. Več to tem preberite na tej strani.

Skratka: tečaj angleščine za otroke je gotovo koristen in nekaj povsem drugega, kot imam v spominu sama, zato zgodnje učenje tujega jezika priporočam za prav vse predšolske otroke.

This entry was posted in Jezikovni tečaji. Bookmark the permalink.