Posledica česa je lahko huda zaprtost?

Dandanes se zaradi hitrega tempa pa tudi zaradi večje količine stresa srečujemo s številnimi težavami, ki se ne nazadnje navezujejo ne samo na naše počutje, temveč tudi na zdravje. Med njimi je precej pogosta tudi huda zaprtost, ki lahko doleti prav vsakega med nami. Ravno zato je še toliko pomembneje vedeti, kako se s tovrstno težavo soočiti.

Tudi pri hudi zaprtosti si lahko do neke mere pomagamo sami. Kljub temu pa je po mnenju mnogih v tem primeru najbolje obiskati svojega osebnega zdravnika. Četudi ne bo ugotovil nič resnega, pa vam bo pomagal najti rešitev, s pomočjo katere se boste kaj kmalu znebili zaprtja.

Vzroki za zaprtje

Če je tudi vas kdaj napadla huda zaprtost, veste povedati, kako grozno ste se počutili. Še posebej pa, če niste bili doma. V tem primeru je počutje še toliko slabše, ker pri roki nimate prav nikogar in ničesar, kar bi vam pomagalo. To vas je najverjetneje izučilo do te mere, da od tedaj naprej s seboj vedno nosite pripomočke, ki vam pomagajo odpravljati tovrstno težavo.

To, da najdete primerno zdravilo proti zaprtju, je vsekakor odlično. A ravno tako je pomembno, da ugotovite, zakaj se je huda zaprtost pojavila tudi pri vas. Ste morda pomislili, da ste bili preveč pod stresom? Ne nazadnje pa je za takšno sodobno težavo pogosto krivo tudi povsem neprimerno prehranjevanje, slab in prekratek spanec pa tudi premalo gibanja.

Preproste rešitve proti zaprtju

Ker je huda zaprtost tako ali drugače zelo nadležna in se z njo pač nočete srečati, je dobro poskrbeti za preventivo. Stari ljudje bi vam dejali, da zjutraj na tešče pojejte jabolko, pred tem pa popijte mlačno vodo z limono ali kisom.

Po drugi strani pa vas huda zaprtost zagotovo ne bo obiskala, če boste jedli zdravo in uravnoteženo prehrano, če boste dovolj spali in se gibali v zadostni količini. To troje ne velja samo za odpravljanje zaprtja, temveč nasploh za zdravo življenje prav vseh nas. Sliši se sicer dokaj preprosto, a ni tako preprosto to troje tudi uresničevati, sploh pa glede na sodobni čas, ki od nas zahteva marsikaj nemogočega.

This entry was posted in Lepota in zdravje and tagged , . Bookmark the permalink.