Otok Pag

Pag je hrvaški otok, ki se razprostira ob Velebitskem kanalu in je znan po izredno lepih plažah. Obalna linija je na Pagu zelo dolga in se razteza skoraj okoli celotnega otoka. Pag je izpostavljen močni burji kar pomeni, da visoka drevesa na njem ne uspevajo. Prevladujejo pašniki, grmovje in predvsem kamniti teren.

Pag premore nekaj izredno zanimivih turističnih destinacij, med najbolj znane spadajo mesto Pag, Novalja, Mandre, Šimuni, Stara Novalja, Metajna in še bi lahko naštevali. Mesto Pag je kulturno središče otoka. Domačini na otoku pa so se prilagodili turistom in živijo v večini samo od turizma. Med druge dejavnosti pa spadajo tudi ribolov, vinogradništvo in vzreja drobnice. Posebna dejavnost na otoku Pag je tudi čipkarstvo.

Pag ponuja tudi nekaj mirnih lokacij za prijetne družinske počitnice, med takšne kraje lahko prištejemo naslednje lokacije kot so Caska, Metajna, Stara Novalja in Povljana. Več življenja in dogajanja je v Novalji in na plaži Zrće, ki jo mladi imenujejo tudi Hrvaška Ibiza. Plaža velja za eno najlepših sploh na Jadranski obali. Priporočamo tudi branje članka o tem kako poceni na Pag, da za svoj dopust ne boste plačali preveč.

This entry was posted in Dopust and tagged , , , , . Bookmark the permalink.