Odprava celulita s športno prehrano

Se ukvarjate z vsesplošnim trenutnim stanjem, to je preutrujenostjo, pomanjkanjem časa za počitek, rekreacijo, sprostitev, ste v stresu in še in še bi lahko naštevali? Potem bi vam lahko rekli, da ste sodobna oseba, saj se z vsem naštetim oseba v sodobni družbi sooča.

Gre pravzaprav za popolnoma nezdrav način življenja, posledica pa se seveda odraža na človeku. Tako je celulit tudi eden od teh posledic, ki se odraža na človeku. Še ne dolgo nazaj so se z njim večinoma srečevale ženske, vendar pa danes ne moremo več reči nikakor, da samo ženske, temveč tudi moški. Vse to je povzročila sodobna družba in sodoben način življenja. Podobno sodoben preparat, če temu sklopu izdelkov lahko tako rečemo, je tudi športna prehrana. Ampak vrnimo se za kratek čas k celulitu in k temu, kako vse se ljudje danes spopadajo z njim in kako jim, vsaj nekaterim, celulit lahko greni življenje. Zagotovo velja kot pribito, da celulit nastane kot posledica vsega od naštete na samem začetku članka. Kot je zapisano na Rehamedovi strani http://www.rehamed.si/celulit/, kot posledica tega pride po drugi strani tudi napačno prehranjevanje in pomanjkanje rekreacije in tudi motivacije za njo. Da pa se motivacija poveča, pri vedno več ljudeh poskrbi ravno športna prehrana. Se sprašujete zakaj? Enostavno zato, ker pravilno izbrana športna prehrana, ob seveda hkratnem pravilnem prehranjevanju, prinese hitrejše rezultate, beri večja mišična masa, zato ljudje dobijo dodaten zagon. Večji kot je zagon, bolj resna in redna je telesna vadba, s čimer pa se po drugi strani odstrani tudi celulit. Je lahko še kaj boljšega? Seveda ne, saj si kaj hitro vsak človek misli: zdrav duh v zdravem telesu. In res je. Ampak vrnimo se še malo k tistemu o pravilnem prehranjevanju ob hkratnem uživanju športne prehrane.

odprava-celulitaŠportna prehrana je kalorična v takem smislu, da je ob njenem uživanju rekreacija nujno potrebna. Hkrati pa je že manjša količina športne prehrane dovolj, da je človek sit, pa čeprav ob zelo majhni količini hrane. Pa še to, če se uživa športna prehrana kakršno nudi tudi http://www.pas.si/, se mora uživati pravilno tudi navadna hrana, torej se ne more mešati kar čisto vse skupaj. Upoštevati pa je treba tudi to, da je izraz športna prehrana skupek več različnih oblik hrane in jo je zato nujno treba uživati na tak način, kot so potrebe. Ni namreč treba uživati na primer vitaminov, če jih človeško telo že ima dovolj. Prav tako ne ogljikovih hidratov, če se jih čez dan z »navadno« hrano užije dovolj. Treba je torej upoštevati čisto vse dejavnike, da je kombinacija prava, da so rezultati pravi, dobri in hitri ter da je motivacija tudi zaradi tega na višku, s čimer se bo tudi celulit hitreje odpravil. Ni ga namreč čez tak način odprave celulita, saj so rezultati od seveda redni vadbi naprej, skoraj da v celoti zagotovljeni. Ampak seveda, za tak način je potrebno bistveno več energije in volje kot pa za kak bolj drastičen poseg, ki je opravljen hitro, rezultati tudi hitro, ampak se z nezdravo prehrano kaj hitro vse vrne v prejšnje stanje.

This entry was posted in Lepota in zdravje and tagged , . Bookmark the permalink.