Nova baterija pomeni nov aparat

dell-batteryKaj bi svet brez možnosti menjave baterije na aparatih? Kupovanje vedno novih aparatov zavoljo starih baterij ni nič kaj ekonomično, zato je nakup nove baterije najboljša investicija v star aparat.

Kdaj je pravzaprav pravi čas za posodobitev starega aparata kot je recimo mobitel, ki ste nanj iz takšnega ali drugačnega razloga še posebej navezani? Kadar baterijo polnite skoraj vsak dan, sploh če ne telefonirate toliko, da bi se vam baterija morala tako hitro prazniti. Tisti res skrajni čas za menjavo stare baterije pa je, ko vas mobitel v ključnem trenutku pusti na cedilu.

Včasih je veljalo, da imajo baterije nekak spomin ali kako so že temu rekli. Namreč baterija, ki se je do neke stopnje izpraznila – recimo do polovice – mi pa smo jo dali polniti pred popolno izpraznitvijo, se bi naj njen čas delovanja skrajšal za polovico. Kot pravilo je takrat veljalo, da se mora baterija čisto izprazniti, preden jo damo ponovno polnit. Le tako naj bi zagotovljali najbolj optimalno funkcionalnost baterije.

Delovanje starega aparata z novo baterijo

Nakup nove baterije pomeni pridobitevv novega  aparata. Naj si bo to nakup nove baterije za mobitel, prenosnik ali kamero, nova baterija bo aparatu omogočila boljšo zmogljivost, hitrejšo odzivnost in predvsem daljši čas delovanja. Tako sem svoji stari Noki-ji, ki je bila zame neprecenljiva, saj sem jo dobila od pokojnega očeta, obnovila življenje prav za novo baterijo, ki sem jo kupila kar na spletu. Ko sem mislila, da več nikoli ne bom mogla uporabljati telefona, sem po sreči našla spletno stran Svetbaterij. Na strani sicer prodajajo stacionarne računalnike, prenosnike, tablice, medtem ko je največji poudarek prav na baterijah.
Če pogledamo samo mobitele, najdete pri njih baterije za vse možne Samsunge, Nokie in Sony Ericssone.
Sledijo baterije za prenosnike, ki so vse od Acer-ja pa do Toshibe in kar je najpomembnejše, da so originalne in ne ponaredki.
Za konec lahko na njihovi spletni strani najdete tudi baterije za kamere: Canon, JVC, Panasonic, Samsung in Sony.

Večjo izbiro baterij na spletu boste težko našli. Če pa baterije, ki jo potrebujete, ne najdete sami je najbolje, da izpolnite kontaktni obrazec in zanjo povprašate kar direktno. Zagotovo se bo dalo kaj urediti. Čim lažje iskanje baterij vam želim!

This entry was posted in Tehnika and tagged , , , , . Bookmark the permalink.