Kotne sedežne garniture ponujajo odličen izkoristek prostora

Predstavljajte si, da morate na vrat na nos opremiti nov dnevni prostor, ki je v tem hipu še čisto prazen. Na kateri kos pohištva bi najprej pomislili? Med drugim bi večina med vami omenila tudi sedežno garnituro, ki v tem delu doma velja za nepogrešljiv kos pohištva. A izbira sedežne ni tako preprosta, kot je morda videti na prvi pogled. Če bi radi prostor čim bolje izkoristili, je morda izbira kotne sedežne garniture daleč najboljša.

Sicer pa vam kotna sedežna garnitura prinaša še vrsto drugih prednosti in ne samo odličen izkoristek prostora. Zlasti pa se za takšen tip odločajo družine z več člani, saj jim je še kako pomembno, da imajo v dnevnem prostoru za sedenje prostora za vse člane.

Tipi kotne sedežne garniture

Na sploh je kotna sedežna garnitura zelo pogosta izbira zahtevnih kupcev, ki so že pred nakupom doma natanko predvideli pa tudi izmerili, kateri tip pohištva za sedenje in druženje se bo najbolje podal v njihov dnevni prostor. A vedeti morate, da ne obstaja samo en tip kotne sedežne garniture. Na voljo je kar nekaj možnosti. Ena med njimi je kotna sedežna, ki ima roko naslona na obeh koncih in naslonjalo za hrbet z naklonskimi blazinami na obeh straneh sedežne.

Še ena od vrst pa je v resnici ravna sedežna, ki ima podaljšano eno sedišče. Slednji element se strokovno imenuje počivalnik. Našli ga boste tudi pod imenom oziroma oznako Chaise longue. Ko boste takšen tip iskali, ga imenujete kotna sedežna s počivalnikom.

Kakšna soba je najprimernejša za kotno sedežno

Na vprašanje, v kakšen prostor se najbolje poda kotna garnitura za sedenje, je odgovor v resnici sila preprost. V takšnega, ki ima vsaj dve steni prosti. Seveda pa je v nadaljevanju predvsem od dimenzije prostora pa tudi od vaših navad odvisno, za kakšen tip se boste odločili.

Pri izbiri pa morate nujno imeti v mislih, da s sedežno nikakor ne boste zaprli dostopa do okna ali do prehoda, če bo pohištvo stalo na sredini sobe. In ker velja, da je sedežna praviloma kar precej velik kos pohištva, pazite še, da prostor ne boste prenatrpali s prevelikimi dimenzijami.

This entry was posted in Dom in gradnja and tagged , . Bookmark the permalink.