Kar o vedeževanju morda še niste vedeli

vedezevanje-3Vedeževanje vam odgovori na vsa vaša vprašanja o prihodnosti. Kaj vam bo življenje prineslo v ljubezni in partnerstvu? Se vam na področju financ nasmiha kaj sreče?

Že v pradavnih časih so z opazovanjem skušali različnim znamenjem pripisati različne pomene. Na takšen način so vedeževalci priklicali vizije in tako poskušali odgovoriti na vprašanja, ki so se postavljala ljudstvu. Kitajska ljudstva so tako na primer prerokovali iz razpok na kosteh žrtvenih živali in želvjih oklepov, na evropskem območju pa so si ljudstva vedeževala iz črk starih germanskih in skandinavskih narodov. Iz grške mitologije nam je vsem zagotovo najbolj znana Pitija, ki je prerokovala v Apolonovem templju v Delfih. Iz popolnoma enakih razlogov, kot se še danes ljudje zatekajo k vedeževalcem, so se ljudje zatekali k njej, da so dobili odgovor in nasvet. Sedela naj bi na trinožnem stolčku nad zemeljsko razpoko, iz katere so uhajali hlapi in para, ki je Pitijo omamila. Ta je govorila nepovezane besede, ki naj bi bile volja bogov, svečeniki pa so nato iz njenih besed sestavili prerokbo, ki pa se seveda ni vedno uresničila. Tudi Stari Rimljani niso bili izjema. Je pa bila njihova podpora vedeževalcem zelo odvisna od podpore vladajoče oblasti, saj je bila ta, od vladarja do vladarja, zelo različna.

Tudi danes, se ljudje, predvsem zaradi osebne stiske, radi zatečejo k vedeževalcem po odgovore. Ti pa danes uporabljajo različne tehnike vedeževanja. Najbolj priljubljeno je zagotovo vedeževanje s kartami. Preroki se pri tej tehniki največkrat poslužujejo tarot kart, ciganskih kart ali pa običajnih igralnih kart. Spet drugi se raje poslužujejo astrologije, ki izhaja iz izdelave horoskopa. Nekateri pa uporabljajo tehniko vedeževanja iz kavine usedline ali iz dlani.

Save

Save

This entry was posted in Razno. Bookmark the permalink.