Je za podjetje dovolj samo stran oziroma profil na družabnem omrežju?

social-media-1Zaradi vse večje priljubljenosti družabnih omrežij se vsaj tista manjša podjetja vse bolj sprašujejo, če je sploh še smiselno imeti običajno spletno stran. Stran oziroma profil na družabnem omrežju je več kot dobrodošel vendar pa na običajno spletno stran nikakor ne smemo pozabiti. Zakaj? Preberite si v tem članku.

Stran oziroma profil na družabnem omrežju

Družabna omrežja služijo predvsem komuniciranju z obstoječimi in pridobivanju novih strank, poleg tega pa s prisotnostjo na teh omrežjih poskrbimo tudi za boljšo prepoznavnost podjetja in utrditev znamke na trgu. V Sloveniji je daleč najbolj razširjeno omrežje Facebook, ki ga po zadnjih podatkih uporablja skoraj 690.000 uporabnikov, kar je približno 35% celotne slovenske populacije in več kot 50% uporabnikov interneta. Če še niste prisotni na tem omrežju, vam vsekakor svetujemo da ustvarite Facebook stran. V kolikor je vaše podjetje manjše, bo prisotnost na Facebook omrežju najbrž zadostovala, lahko pa to stran povežete tudi s Twitter stranjo, in sicer tako, da se vsaka novica, ki jo boste objavili na Facebook strani samodejno objavi kot tweet na Twitter omrežju – tako boste ubili dve muhi na en mah. Eno izmed večjih družabnih omrežij je tudi Google+, kateri je sicer po številu uporabnikov že prehitel Twitter, vendar pa so uporabniki tu bolj kot ne neaktivni, povprečen uporabnik na mesec namreč na Google+ profilu preživi manj kot pet sekund.

Spletna stran in povezava le te z družabnim omrežjem

Namen spletne strani je predvsem nek navidezen prostor, ki obiske pretvori v dobiček oziroma nakup, če imate spletno trgovino. Predstavljajte si, da je spletna stran sedež podjetja, družabno omrežje pa prodajalec. V kolikor spletne strani ali trgovine ne boste imeli, vas veliko potencialnih strank ne bo prepoznalo kot zanesljivega in utrjenega prodajalca, ki mu lahko zaupajo.

Najboljša rešitev za uspešno trženje je spletna stran povezana z družabnimi omrežji. Družabno omrežje naj služi preusmerjanju potencialnih strank na spletno stran, spletna stran pa realizaciji nakupa oziroma naročila.

Zaključek

Priporočamo vam, da se najprej odločite za izdelavo spletne strani, ko je le ta izdelana pa ustvarite še profile in strani na družabnih omrežjih ter jih povežite s spletno stranjo. Izdelava spletnih strani je ena izmed primarnih dejavnosti podjetja Optiweb, kjer pa poskrbimo tudi za uspešno trženje. K trženju spletne strani ali trgovine spadajo predvsem naše storitve na področju družabnih omrežij in oglaševanja. Pri trženju spletne strani je vse bolj pomembna tudi optimizacija spletnih strani za iskalnike, za katero je podjetje Optiweb eno izmed vodilnih v Sloveniji.

This entry was posted in Internet and tagged , . Bookmark the permalink.