Je vaše kopalniško pohištvo za staro šaro?

kopalnisko pohistvo7Cene: Odkupujem kopalniško pohištvo, starost ni pomembna. Pridem na dom, pohištvo tudi demontiram in odpeljem. Odkupna cena je odvisna od stopnje ohranjenosti. Kopalniško pohištvo restavriram, popravim in prodam.

Moj Domek: Samo kopalniško pohištvo ali tudi drugo?

Cene: Samo kopalniško. To je moje sanjsko delo, že od malega sem sanjal, kako bom opremljal kopalnice. Mogoče je za to kriva moja velika izvorna družina. V kopalnici smo se imeli neizmerno lepo, mama je bila super ženska, nikoli nam ni odrekla škropljenja in kričanja, smejali smo se, da je odmevalo čez celo ulico.

Moj domek: Kakšne so vaše izkušnje glede ohranjenosti? Ali Slovenci lepo skrbimo za kopalniško pohištvo?

Cene: Ah, to je relativno. Jaz, ki popravljam – verjetno je zame drugače. Vi bi verjetno kakšno zavrnili, meni pa se še vedno zdi vredno popravila.

Moj domek: Ja, ko takole poveste, verjetno res. Ali se bolj veselite, če dobite novejše ali starejše kopalniško pohištvo, če odmisliva ohranjenost?

Cene: Spet vas moram razočarati. Tudi to je relativno. Mogoče je kakšna omara starejšega datuma vizualno neprivlačna, pa je v resnici masivna in potrebuje le nekaj svežine, drugo barvo, nov dodatek. Se pa najdejo tudi nove omarice, ki so sicer na pogled še kar, narejene pa tako, da si z njimi še zakuriti ne moreš, toliko kemije vsebujejo. Da o kvaliteti izvedbe sploh ne izgubljam besed.

Moj domek: Kako se lotite dela, ko pripeljete pohištvo  v vašo delavnico?

Cene: Različno. Masivno pohištvo obdelujem raje, kot iveral, mdf in podobne novejše materiale. Les je hvaležnejši in meni deluje najtopleje. Nekateri mislijo, da je za kopalniško pohištvo manj primeren, vendar to ne drži, seveda, če ga pravilno obdelamo. Vabim vas, da se mi pridružite v delavnici in skupaj narediva vratca omarice, ki jo prav zdaj obdelujem.

Moj Domek: Hvala za povabilo, z veseljem! Dragi bralci, v naslednji številki pa več o tem.

BAthrooms-2

This entry was posted in Dom in gradnja and tagged , . Bookmark the permalink.