Domače živali in sedežne garniture

Lahko bi rekel, da je to vsakodnevna debata med prijatelji. Ali domače živali spadajo na sedežne garniture ali ne? Jih je bolj pametno naučiti, da na našo sedežno ne smejo ali pa jih naučimo tako, da niti v dnevni prostor ne smejo vstopit? Jaz osebno podpiram drugo možnost kajti živali in človek ne spadajo v enak prostor. Moja punca se verjetno s tem ne bo strinjala vendar vam lahko povem, da se bomo izognili marsikateri nevšečnosti, če domačih živali ne bomo spustili v vsak prostor v našem stanovanju. Vendar se moramo zavedati, da je to potrebno naučit živali še pri njihovih mladih letih. Težko bomo starejšemu psu dopovedali, da ne sme na našo sedežno garnituro. Pes tega ne bo razumel in tudi ne bo razumel, da so sedežne garniture občutljive na njegove tačke in, da se lahko s časom hitreje obrabijo kot smo to načrtovali. Imate pa tudi možnost, da kupite sedežno, ki bo prijazna za domače živali vendar so takšne sedežne garniture običajno nekoliko dražje. Cena je seveda odvisna od materiala in odpornejši materiali so seveda precej dragi.

Mačke in sedežne graniture

Seveda tako kot psi lahko tudi mačke poškodujejo sedežne garniture. Čeprav imajo mačke precej manjše šape pa se njihova drobna dlaka toliko bolj zažre v sedežno garnituro in jo je zelo težko čistiti. Nekateri psi imajo večjo, debelejšo in daljšo dlako, ki pa jo lahko lažje počistimo. Mačke so manjše in na videz manj obrabljajo sedežne garniture ampak resnično samo na videz. Tudi mačji kremplji so lahko nevarni in jezen maček vam lahko raztrga tako usnjeno sedežno kot tisto iz blaga.

Če vam mačka ali pes preveč uniči sedežno garnituro, jo lahko tudi popravite, za kar pa boste morali najti kvalitetno tapetništvo. V tapetništvu bodo našli najboljšo rešitev za popravilo vaše sedežne garniture, če je le ta preveč poškodovana, pa vam jo seveda lahko tudi preoblečejo, tako boste lahko sproti zamenjali še material in barvo sedežne garniture, če ste se obstoječe slučajno že preveč naveličali.

This entry was posted in Dom in gradnja and tagged , . Bookmark the permalink.