Čitalci kartic

Čitalci kartic so naprave, o katerih nedavno še sama nisem vedela veliko. Ko sem prvič slišala za tak izraz sem morala kar precej pobrskati po internetu, da sem izvedela zakaj točno gre. Toliko za uvod, da ne boste zaskrbljeni, če sami te naprave ne poznate.

Čitalec kartic lahko drugače imenujemo tudi čitalec spominskih kartic ali čitalec pametnih kartic. Verjetno vam je sedaj že precej bolj jasno o čem je govora. Gre torej za naprave, ki so namenjene branj spominskih kartic. Tako lahko z njimi podatke na spominskih karticah enostavno prenašate na računalnik ali iz enega tipa spominske kartice na drugi tip.

Spominske kartice uporabljajo številne naprave in zaradi tega so čitalci kartic tudi tako uporabna stvar. Verjetno tudi sami uporabljate vsaj eno spominsko kartico, lahko da se tega niti ne zavedate. Mobilni telefon je prva naprava, ki jo ima verjetno vsak izmed nas in tudi ta naprava uporablja spominsko kartico za shranjevanje podatkov, slik, melodij itd.

Druga naprava, ki prav tako potrebuje spominsko kartico in brez nje ne deluje, je digitalni fotoaparat. Tudi ta naprava je ena izmed tistih, ki jih ima danes že veliko ljudi. Obstajajo še številne druge elektronske naprave, ki za delovanje uporabljajo ene ali druge spominske kartice.

Čitalci kartic podpirajo različne formate spominskih kartic, vsaj običajno je tako. Kljub temu pred nakupom preverite, če izbran čitalec kartic podpira vse formate, ki jih imate vi v svojih napravah, saj je različnih spominskih kartic na trgu ogromno, tako da se lahko hitro zgodi, da ravno ene izmed tistih, ki jih imate vi, čitalec ne podpira.

This entry was posted in Dopust and tagged , . Bookmark the permalink.