Čistoča v našem domu

kitchenVsako stanovanje je odraz svojih prebivalcev. Če je njihov dom urejen in čist, vemo, da imamo opravka z redoljubnimi ljudmi, če pa je stanovanje umazano in razmetano, pa lahko sklepamo, da so taki tudi njegovi prebivalci. Med vsemi prostori pa je najbolj pomembna čistoča kuhinje.

Da vam čiščenje ne bo več predstavljalo odvečnih muk, priporočamo čistilni servis http://ciscenje.valina.si/, ki bo umazano delo opravil namesto vas.

Kuhinja, ki jo lahko kupite tudi v podjetju Pohištvo Potočnik, je prostor, v katerem se pripravlja hrana, zato morajo biti v njej zagotovljeni določeni higienski standardi. Če se čiščenje v kuhinji ne opravlja redno, se zaradi prisotnosti ostankov hrane v njej lahko zaredijo razne žuželke ali druge živali. Prav tako umazane kuhinje pomenijo slabšo kvaliteto hrane in pa posledično manj zdrave stanovalce. Čiščenje kuhinje družina običajno opravlja sproti, vsakodnevno. Obstajajo deli kuhinje, ki morajo biti očiščeni večkrat dnevno – na primer jedilni pribor, posoda, štedilnik, pomivalno korito in tako dalje, obstajajo pa tudi ostali deli kuhinje, ki pa jih običajno očistimo nekajkrat mesečno – hladilnik, male naprave in drugo.

Čiščenje kuhinje pa je zlasti pomembno predvsem v javnih ustanovah. Tam so za kuhinje eksplicitno predpisani določeni standardi, ki jih morajo uslužbenci zagotavljati, saj javne kuhinje s hrano oskrbujejo večje število ljudi – na primer v tovarnah, bolnicah, šolah. Neredno čiščenje v javnih kuhinjah bi za ustanove lahko pomenilo prave izbruhe epidemij. Je pa čiščenje javnih kuhinj veliko bolj zahtevno, kot pa čiščenje stanovanjskih kuhinj. Slednje so seveda tudi mnogo manjše kot pa kuhinje v javnih zgradbah. Ni pa kuhinja edini prostor v stanovanju, ki mora biti redno čiščen. Pomembno je da so skrbno očiščeni tudi kopalniški prostori, kjer se, poleg kuhinje, običajno nahaja največ umazanije.

This entry was posted in Dom in gradnja. Bookmark the permalink.