Brazilska depilacija ni zgolj seksi kaprica

Marsikomu se zdi povsem normalno, da si na področju bikinija odstrani dlačice, ki poleti gledajo iz kopalk – pri ženskah gre za dlačice, ki rastejo izven bikini predela proti stegnom, pri moških tudi tiste, ki rastejo proti popku. Da bi bila potrebna brazilska depilacija, pa se mnogim zdi neverjetno. Zakaj bi sploh hoteli biti povsem goli na intimnih področjih? In zakaj bi se odločili za depilacijo na predelu telesa, ki je tako zelo občutljiv na bolečino?

Res je, za nekatere je voskanje intimnih delov telesa nepotrebno, za druge pa povsem običajno in jim predstavlja nujen del urejenosti telesa. Pa ne gre vedno za to, da bi bili gladki bolj zanimivi v postelji, kot menijo nepoučeni. Resnica je, da je brazilska depilacija za marsikoga nuja iz higienskih razlogov.

Brazilsko voskanje proti vonju in znoju

Ljudje smo skozi evolucijo izgubili večji delež telesnih dlak, saj te za zaščito pred mrazom niso več potrebne, ker smo jih nadomestili z oblačili in ležernim življenjem v ogrevanih domovih. Ostale pa so na mestih, kjer je kljub vsemu še vedno potrebna zaščita pred izgubo telesne toplote (govorimo o laseh) in tam, kjer je velika količina znojnic (torej lasišče, pazduhe in mednožje), ki skrbijo za odvajanje telesne toplote v vročih poletnih dneh. Kjer smo najbolj poraščeni, se torej tudi najbolj potimo.

Vsi vemo, da je potenje zdravo, a ga ne maramo videti – madeži potu na majici pod pazduho so neestetski. Kadar je preznojen del telesa še poraščen, pa zaradi mikroorganizmov, ki živijo v in na koži ter dlakah, pride še do neprijetnega vonja. Lahko si pomagamo z dezodoranti in antiperspiranti, a če dlačice odstranimo, je to še bolj učinkovito.

Se sami potite zgolj pod pazduho? Potem imate srečo. Večina ljudi se poleti in še bolj ob športnih aktivnostih obilni poti tudi po zadnjici in na področju bikinija. Madež na kratkih hlačah ali legicah, ki ima še neprijeten vonj, pa ni nič kaj prijeten. In zato brazilska depilacija ni zgolj kaprica, temveč skrb za osebno higieno.

Brazilska depilacija naj bo profesionalna

Če vam je ob misli na depiliranje intimnih predelov nerodno in razmišljate, da bi se ga lotili doma, se ustavite. Sami boste za depiliranje težko poskrbeli, ker gre za predele, ki jih težko vidimo in dosežemo. Poleg tega je treba vosek in trak nanesti pravilno in dlačice izpuliti v pravi smeri, da sta bolečina in vnetje kože čim manjša. In če ste res občutljivi, bodo v kozmetičnem salonu podkrbeli tudi za nanos blagega anestetika na kožo – še zlasti, kadar so vaše dlačice močne ali pridete na depilacijo prvič. Tudi za brazilsko voskanje namreč velja, da je najbolj boleče prav prvič, kasneje pa je koža manj občutljiva in dlačice tanjše.

Preden se naročite za voskanje, se pri kozmetičarki pozanimajte tudi o tem, ali velja kožo prej pripraviti s pilingom in vlažilno kremo, ter kakšna je najbolj primerna nega po sami depilaciji. Verjemite, da vam bodo nasveti prišli še kako prav.

Sicer pa brez sramu, kajti kozmetičarke so profesionalke. Depilirale so že množico bikinijev, zato jim vaš ne bo prav nič zanimiv, poleg tega pa boste dobili še hlačke za enkratno uporabo, s katerimi se bodo intimni deli, ki niso v obdelavi, vsakič pokrili.

This entry was posted in Lepota in zdravje and tagged , . Bookmark the permalink.