Ali imate dobro opremljeno delavnico

montirni-strojDobro opremljena delavnica je ključnega pomena pri vseh avtomehanikih in drugih, ki si služijo vsakodnevni kruh s popravili osebnih, tovornih in drugih vozil ter mehanskih naprav. Čeprav je dobro orodje za delavnice izrednega pomena pri tem delu, pa veliko ljudi zanemarja to dejstvo, da je za udobno delo pomembna tudi prostorna ter ogrevana delavnica s tlemi, ki jih je enostavno čistiti. Veliko dela se v delavnicah opravi tudi na tleh in veliko lažje je drseti po naprimer toplem podu, kot pa po grobih betonskih tleh. Veliko lažje je tudi prenašanje opreme na koleščkih, kot je naprimer vulkanizersko orodje, ali pa vozički z orodjem, omare in še kaj.

Veliko lažje se boste znašli v urejeni in dobro pospravljeni delavnici, pa tudi za delo vam bo ostalo več prostora. Red vzdržujte po vsakem popravilu ali kakršnemkoli posegu, saj če boste orodje na svoje mesto postavili takoj, vas ne bo čakalo tako veliko dela. Razne omare za orodje in druga stojala ter stvari kamor lahko pospravite opremo so izredno uporabni. Če imate veliko delavnice, poizkušajte kupiti tudi čim več orodja na kolesih, da ga lahko zapeljete po delavnici.

Dobro opremljena delavnica pa ne more biti brez velike delovne mize. Na delovni mizi lahko popravljate ali odlagate različne stvari, večja kot je le-ta, boljše je. Nakupe vašega orodja boste najlažje opravili v večjih in bolje založenih trgovinah, Merkur je le ena izmed slovenskih. Nakupe pa lahko opravite tudi prek spleta, le-ti vas bodo velikokrat stali manj, kot nakup v fizični trgovini.

This entry was posted in Razno and tagged , . Bookmark the permalink.