Na počitnice za 1. maj

Prvi maj se ponovno bliža tako kot vsako leto po pusto. Pust nam daje vedet, da prihaja pomlad in s tem tudi možnost za prvomajske počitnice. Vsako leto, ko po Sloveniji zagorijo kresovi in ljudje praznujejo praznik dela se lahko vi kopate v Egipt ali kje druge na Mediterano in se tako izognete prazničnim obveznostim. Marsikdo pa bo takrat pobegnil na kakšen krajši izlet ali pa čas izkoristil za ogled katere od evropskih prestolnic. London iz Graza je letos še posebej ugoden in zanimiv saj lahko iz nam zelo bližnjega letališča za drobiž odletite v angleško prestolnico.

Prvi maj počitnice oglašuje zdaj že skoraj vsaka turistična agencija in skoraj škoda bi bilo, da bi bili doma. Si predstavljate, da za 1. maj obiščete pravljični Maroko ali pa otok večne pomladi Madeiro. Mimogrede, na Madeiri se je tudi Cristiano Ronaldo učil  igrati nogomet. Prvi maj nekje na toplem se vedno prileže. Nekateri pogumni se boste takrat verjetno odpravili v tudi že kam v hribe, vendar pozor, za 1. maj se zna zgodit, da bo v malo višjih hribih še ogromno snega.

1. maj je res odličen čas za obisk recimo Andaluzije. Iz bližnjih italijanskih letališč lahko odletite v Valencio ali pa Malago in Sevillo, vzamete avto in avantura se prične. Tudi potovanja in izleti za prvi maj se splačajo, če jih rezervirate že zdaj. Posebej so popularni prvo majski ogledi Toskane ali pa Sicilije. Upamo, da boste našli pravo idejo in se odpravili nekam kjer še niste bili, priporočamo tudi članek 1. maj počitnice in morda dobite še kakšno idejo in si naredite nepozabno doživetje.

This entry was posted in Dopust and tagged , , , , . Bookmark the permalink.